Hon tar plats i ledningsgruppen på Ericsson

branschen Jenny Lindqvist har flera års erfarenhet av chefsbefattningar inom företaget och tar över ansvaret för marknadsområdet Europa och Latinamerika.

Hon tar plats i ledningsgruppen på Ericsson

Den 1 februari tar Jenny Lindqvist plats i Ericsson koncernledning efter att hon utnämnts till senior vice president och chef över marknadsområdet Europa och Latinamerika.

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna Jenny som medlem i koncernledningen. Jenny tar på sig denna roll vid en avgörande tidpunkt för Ericsson och branschen när vi arbetar mot att förverkliga den fulla potentialen av 5g genom att befästa vårt ledarskap inom mobilnät. Under Jennys ledarskap, baserat på hennes kommersiella och operativa erfarenhet, ser jag en potential för Ericsson att ytterligare växa och forma framtiden för vår verksamhet i Europa och Latinamerika, säger Börje Ekholm, vd och koncernchef på Ericsson.

I dag är Jenny Lindqvist chef för kundenheter Norra Europa och Centraleuropa inom marknadsområdet Europa och Latinamerika, men när hon nu tar ett kliv uppåt kommer hon att rapportera direkt till koncernchefen Börje Ekholm.

– Jag är glad över att åta mig denna spännande nya roll för Europa och Latinamerika. Jag ser fram emot att arbeta nära tillsammans med våra kunder och våra team i detta mångfacetterade marknadsområde för att skapa värde, innovation och vision till vår snabbt föränderliga affärsklimat och dra fördel av vårt teknikledarskap inom 5g, kommenterar Jenny Lindqvist själv.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.