Lenovo förinstallerar Microsoft-appar

Appar Samsung gör det redan och nu följer Lenovo efter. Ett nytt avtal med Microsoft tar Office till tillverkarens Android-prylar.

Lenovo förinstallerar Microsoft-appar

Förinstallerade appar i mobilen är i och för sig inget man ska uppmuntra, snarast brukar det vara ett otyg. Men om man nu ska få en hög appar på köpet när man skaffar ny mobil är det bra om de hör till dem man ändå skulle ha laddat ner. Till den kategorin hör sannolikt Word, Excel, Powerpoint och Onedrive. De kommer alla att finnas med från start i nya mobiler och surfplattor från kinesiska Lenovo som utökar sitt samarbete med Microsoft, rapporterar nyhetstjänsten Fierce Wireless. Samarbetet gäller också prylar från det som tidigare var Motorola men som nu kort och gott kallas Moto.

Sedan tidigare har Samsung ett liknande upplägg med Microsoft. Det innebär att Microsofts tjänster finns nära till hands för många mobilanvändare även om de egna mobiltelefonerna har en allt svagare ställning på marknaden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.