LG Optimus True HD LTE nu i Sverige

Samsung är inte längre ensam om att erbjuda en mobiltelefon som fungerar i de svenska lte-näten.

LG Optimus True HD LTE
nu i Sverige

Egentligen lanserade LG sin Optimus True HD LTE-telefon i Sydkorea redan i slutet av 2011 och har även sålts i Japan, USA och Kanada. Först nu, ett halvår senare, landar den i Sverige och tar upp kampen med Samsung om de som vill surfa supersnabbt i operatörernas lte-nät.

Optimus True HD LTE baserar sig på den amerikanska modellen men som anpassats för svenska 4g-nät. I praktiken betyder det att radiodelen klarar lte i 800, 1800 och 2600 megahertz.

Surf i Telias nät fungerar med andra ord bra medan Telenor- och Tele2-kunder får nöja sig med de platser som använder 2600MHz.

Telefonen sägs klara nedladdningshastigheter på upp till 100 megabit per sekund. Saknas lte-täckning faller den tillbaka på turbo-3g eller edge.

Högupplöst surf

Telefonen har en ips-skärm på 4,5 tum som klarar upplösningen 1280 x 720 bildpunkter. Den tvåkärniga Snapdragon-processorn körs i 1,5 gigahertz, vilket ihop med skärmen lovar smidig och snabb webbsurf och mediakonsumtion.

Fyra gigabyte inbyggt minne kombineras med ett medföljande minneskort på 16 gigabyte och telefonen kommunicerar även med andra enheter via dlna och wifi-direct. Mobile High definition Link gör det möjligt att strömma video trådlöst till kompatibla skärmar. Enheten levereras med Android 2.3 men ska tids nog få en uppgradering till 4.0.

Telefonen finns nu att köpa hos de flesta av LGs svenska återförsäljare för cirka 6000 kronor inklusive moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.