LG släpper Nexus 4

Med jämna mellanrum släpper Google en referensmobil för Androidplattformen och denna gång har LG fått ta fram hårdvaran.

LG släpper Nexus 4

Både HTC och Samsung har tidigare tagit fram Nexus-modeller som utrustats med den senaste versionen av Android och nu har turen kommit till LG.

Nexus 4 blir den första telefonen som utrustats med Android 4.2 och det handlar som vanligt om en helt ren version av operativsystemet, utan några extra tillägg. De ögonbrynshöjande nyheterna är egentligen få, men så är det också en referensmodell som främst sätter ribban för utvecklarna och visar var Androidplattformen ligger för tillfället.

Ingen 4g-lur

Skärmen som skyddas av ett reptåligt Gorilla Glass 2 är 4,7 tum stor och har en upplösning på 1280 x 768 bildpunkter, vilket ger en pixeltäthet på 320 pixlar per tum.

Processorn är en fyrkärnig Snapdragon-modell från Qualcomm som arbetar i 1,5 gigahertz och tillsammans med två gigabyte arbetsminne bör telefonen kunna prestera bra både i applikationer och på webben. Något 4g-stöd ser vi dock inte till utan det är 3g och hspa+ som gäller.

Trådlös laddning

Nuförtiden räcker det inte med diverse trådlösa dataförbindelser så som nfc och Android Beam. Det 2100 mAh-batteriet i Nexus 4 kan även laddas trådlöst.

Den inbyggda kameran på åtta megapixlar ska kunna filma i full hd och den nya kameramjukvaran i Android 4.2 har bland annat fått en sfärisk panoramafunktion vilket ger ett resultat som närmast kan liknas vid Google Street View.

Telefonen kommer med antingen åtta eller 16 gigabyte lagring och det är den senare modellen som är aktuell för den svenska marknaden, med en prislapp på cirka 4600 kronor. Exakt när Nexus 4 släpps är dock oklart men operatörerna har redan börjat ta emot förhandsbeställningar och de flaggar för leverans under mitten av november.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.