LG vässar 4g i mellanklassen

Mobiltelefoner Kampen om de mer prismedvetna 4g-kunderna blir allt hårdare i vår. F70 är LG:s mellanklassbidrag och bjuder på kraftfullt batteri och senaste Android-versionen.

LG vässar 4g i mellanklassen

Jämfört med med förra årets modell Optimus F5 som var LG:s första försök att göra en 4g-telefon för massorna är F70 i nästan alla avseenden en mer potent telefon. Istället för två processorkärnor som hos föregångaren är det nu fyra som sätter fart på anrättningen. Det kan behövas för att matcha att LG F70 har stöd för lte cat 4 vilket ger en teoretiskt 4g-fart på hela 150 Mbit/s. Batteritet har blivit kraftigare och levererar nu 2 440 mAh.

Större skärm, lägre upplösning

En ny modell där skärmen inte blivit större än den hos föregångaren tycks omöjligt just nu och det gäller även LG F70, 4,3 tum har växt till 4,5. Dessvärre betyder inte det att skärmen blivit bättre då upplösning samtidigt gjort den motsatta resan och nu bara är 800 x 480 pixlar jämfört med Optimus F5:s skärm som hade 960 x 540 pixlar

Det intressantaste med LG F70 är ändå mjukvaran. Precis som med tillverkarens nya premiummodeller får köparna möjlighet att väcka och låsa upp telefonen med knackningar istället för pin-kod. För de som köper sin första smartphone eller de som mest använder telefonen för att ringa med har LG skapat en alternativ startskärm med traditionell knappsats. Det låter kanske lite bakåtsträvande men fungerar faktiskt utmärkt och de viktigaste apparna kan nås med snabbknappar. Tröttnar man på upplägget är det bara att byta tillbaka till den vanliga startskärmen. En annan trevlig funktion är gästläget som gör att man kan lämna över telefonen till exempelvis barnen utan att de kan ställa till någonting av misstag.

Kitkat direkt

Till skillnad från hos flertalet andra tillverkare behöver man inte heller vänta på den senaste versionen av Android bara för att man köper en lite billigare telefon, LG F70 levereras med Android 4.4 Kitkat. Det gör för övrigt alla årets nya telefoner från LG, inklusive de riktiga budgetmobilerna i uppdaterade L-serien.

LG F70 kommer att börja säljas i Sverige någon gång under andra kvartalet och vi kan räkna med att priset hamnar någonstans mellan 2 000 och 2 400 kronor plus moms. Det innebär att modellen kommer att få en tuff konkurrent i Sonys motsvarande modell Xperia M2 som släpps i maj till ett något bättre pris.

Fakta

LG F70

Processor: 1,2 GHz fyrkärning Nätverk: hspa+ 42 Mbit/s (900/1900/2100), cat.4 lte (800/1800/2600) Bildskärm: 4,5-tums ips wvga (800 x 480) Kamera: 5 megapixel, af med led-blixt (+ framåtriktad vga-kamera) Lagring: 4 GB, micro sd upp till 32GB Minne: 1 GB ram Trådlös anslutning: a-GPS, wifi. bluetooth 4.0, usb 2.0 high speed, nfc, dlna Batteri: 2440 mAh Operativsystem: Android 4.4 Kitkat

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.