Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Licensiering RIMs väg ur krisen

Blackberry-tillverkarens kris är så djupa att de funderar överväger att licensiera sitt kommande operativsystem BB10 till andra tillverkare.

Licensiering RIMs väg ur krisen

Under andra halvåret i år sjönk försäljningen av Blackberrytelefoner med hälften och RIM tvingades se förra årets vinst vända i en rejäl förlust. Det som ska rädda företaget är det sedan länge utlovade nya operativsystemet Blackberry 10. De första telefonerna med systemet skulle egentligen ha kommit i år men nu är beskedet att det snarare blir lansering i början av 2013. Enligt en intervju med amerikanska IDG News ska vd Thorstein Heins ha förklarat att det antingen handlade om att senarelägga premiären eller hålla tidtabellen med resultatet att de tvingats offra kvaliteten och stabiliteten i systemet.

Licensiering möjlig väg framåt

Förra veckan konstaterade han också att hans företag inte var tillräckligt stort för att trycka ur sig 60 nya modeller per år och att RIM överväger att licensiera Blackberry 10 till andra tillverkare för att nå skalfördelar. Ett sådant beslut skulle kanske ge välbehövlig energi åt den vacklande plattformen men skulle också ge RIM mindre eget svängrum när det gäller den fortsatta utvecklingen.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter