Lifesize vässar molnvideo

Lifesize Cloud De täta uppdateringarna av Lifesize Cloud, tillverkarens molntjänst för videomöten, fortsätter. Nu blir det möjligt att ringa användarna från Lync och Skype FB.

Lifesize vässar molnvideo

Lifesize Cloud fick fina omdömen när vi testade videotjänster i Telekom idag nr 5-2015 och nu förbättras tjänsten ytterligare. Den kanske intressantaste nyheten är att det blivit ännu lättare att kommunicera med andra användare som kör Microsoft Skype for Business. Tidigare kunde man delta i möten via Skype FB om man fått en inbjudan men den integrationen har utökats så att det nu går att spontanringa direkt från Skype FB till användare av Lifesize Cloud. Det bör vara en välkommen nyhet eftersom det gör trasslet med kommunikation mellan olika organisationer mindre.

En annan av förbättringarna handlar om att ge bättre verktyg till mötesmoderatorer och föreläsare. Här har Lifesize varit ganska rudimentärt men nu blir det möjligt att få bättre kontroll över deltagarna. Det handlar helt enkelt om möjligheten att lugnt och stilla kunna kicka ut den som stör eller inte längre ska vara med i mötet. Tidigare var deltagaren själv tvungen att lämna mötet.

Ytterligare en förbättring handlar om kapaciteten. Taket för det maximala antalet mötesdeltagare har i den dyraste paketeringen höjts från 40 till 50.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.