Klädkedjan lyfter kundmötet med ai

kontaktcenter Lindex har tagit fram ett ai-verktyg som är baserat på ChatGPT och som kan hjälpa medarbetarna i kundmöten direkt på butiksgolvet.

Klädkedjan lyfter kundmötet med ai

Artificiell intelligens används på många olika sätt för att hantera kundmötet. Nu berättar klädkedjan Lindex att man håller på att ta fram en ai-lösning som ska stötta medarbetarna ute i butikerna.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Företaget samarbetar med Microsoft och Xenit i utvecklingen av verktyget ”Lindex Copilot” som bygger på ChatGPT och som integreras i den befintliga Azure-infrastrukturen.

”Stolta över att ha nått vårt mål”

– På Lindex är entreprenörskap och engagemang en viktig drivkraft i vår digitala transformation, och det är just den drivkraften som har gjort det möjligt för oss att erbjuda våra medarbetare i butik en helt ny nivå av stöd. Vi är stolta över att ha nått vårt mål att visa att verktyget fungerar och vi ser nu fram emot att fortsätta driva utvecklingen framåt, säger Annika Elfström, cio på Lindex.

Det så kallade Lindex Copilot-verktyget tränas upp med hjälp av data från Lindex tidigare kundinteraktioner och interna system. Detta gör verktyget till en expert på de rutiner och processer som man använder sig av inom den egna organisationen.

Enligt Lindex är verktyget ett exempel på hur artificiell intelligens kan användas för att optimera kundupplevelsen och samtidigt förbättra verksamheten och man tror att tekniken kommer att spela en avgörande roll i modeföretagets fortsatta utveckling.

– Ai-utvecklingen som sker nu innebär nya möjligheter för hela samhället och jag ser ai som den perfekta förstärkaren som kan frigöra tid för mer kreativt och meningsfullt arbete på våra arbetsplatser. Lindex Copilot är ett lysande exempel på hur ai kan användas för att förbättra för såväl medarbetare som kunder, säger Thomas Floberg, vice-vd och operativ chef på Microsoft Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.