Lista: Här är åtta heta videobars

Produkt Från de minsta för ”huddle rooms” till mer rejäla doningar med multikameror. Här listar vi några av de hetare alternativen av videobars som finns på marknaden

Lista: Här är åtta heta videobars

Logitech Meetup

Meetup är enligt Logitech skräddarsydd för de trånga utrymmena och de små konferensrummen. Här är det 120-graders bildvinkel och 4K-optik som gäller.  Kopplas till dator via vanlig USB och synkar med de flesta molntjänster och olika program för videokonferenser. Enheten har tre mikrofoner för att fånga upp ljud och är optimerad på avstånd upp till 2,4 meter. Behövs det mer – en extramikrofon går att koppla in.
Ca pris: 8 200 kr ex moms

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Konftel CC200

Designad för mötesrum upp till sex personer och med allt inkluderat. CC200 är ett helt system i en enda kompakt enhet vilket gör att det inte finns behöv av att ta med en dator. Kopplas in via SIP/H.323 eller wifi. Med en mobil eller dator kan man via enheten skicka content trådlöst.
Kameran är på 4k och tack vare fyra inbyggda mikrofoner så ska även ljudkvaliteten hålla.
Ca pris: 7 200 kr ex moms

Jabra Panacast 50

Är det lite större utrymmen som ska täckas har Jabra ett bra alternativ. Panacast 50 är bestyckad med tre stycken videolinser på 13 megapixlar. Det innebär att bilden är skarp men även att kameran kan hålla ett bildfång på 180 grader. Detta i kombination med ai-driven mjukvara och enheten ska klara av att hålla fokus på den som pratar.
Ca pris: 9 600 kr ex moms

Poly Studio X30

Kompakt och kompetent, så beskriver Poly sin Studio X30. Enheten är tänkt fö små- och medelstora mötesrum och är en allt-i-ett-enheter. Det innebär att man inte behöver släpa med sig datorn. Om man vill så går det att köra trådlös skärmdelning med enheten. Kameran är på 4k och har 120 graders-bildupptagning. Det borgar för att man inte ska kunna glida iväg i periferin utan att det märks…
Ca pris: 13 000 kr ex moms

Bose VB1

AV-specialisterna Bose har nu ett alternativ i segmentet där limpan är försedd med sex mikrofoner som ”aktivt fokuserar på röster och motverkar oljud”. Kameran är på åtta megapixlar och ska leverera 4K ultra-HD-bilder. Därtill ska mjukvara förstå vem som pratar och kunna hoppa mellan hen, en whiteboard, blädderblock eller liknande.
Ca pris: 13 000 kr ex moms

Logitech Rally bar

I det högre prissegmentet har Logitech sin Rally Bar. Här lockar man med en motoriserad lins med fem gångers optisk zoom samt vidvinkel på 130 grader. Det förstnämnda gör att den utan problem kan panorera runt ett mötesrum utan att det blir förvrängningar i bild. Därtill har man brusreducerande teknik för att minimera störande yttre oväsen.
Ca pris: 30 000 kr ex moms

Yealink Meetingbar A20

Större hemmakontor eller mindre mötesrum. Det är sweetspoten för Yealink Meetingbar A20. Denna allt-i-ett-enhet är försedd med en 1-tums Sony-sensor på 20 megapixlar spm utöver bra bildkvalitet även har en 133-graders vidvinkel. Tack vare inbyggd ai ser ”limpan” skillnad på ansikten och andra pryttlar och klarar därför av att fokusera på de som pratar eller följa den som håller ett föredrag.
Ca pris: 13 000 kr ex moms

Poly studio X50

Har ni möten med runt tio pers vid bordet krävs det doningar därefter. Studio X50 är Polys alternativ för så kallade mediumstora mötesrum och den kan beställas som den är eller i kombination med en touchpanel. Enheten kör ett eget operativsystem vilket gör att man kan skippa externa enheter om man inte vill. Därtill stödjer den även dubbla monitorer. Men hög kompetens innebär även att den kostar därefter.
Ca pris: 21 000 kr

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.