Lista: Här är länderna med snabbast bredband

Bredband Snabbt – men inte i topp. I en ny studie framgår det att det svenska bredbandet till hör världens bästa – samtidigt som Ungerns är bättre...

Lista: Här är länderna med snabbast bredband

När det gäller bra uppkoppling och nät ligger Sverige bra till sett ur ett globalt perspektiv. Det framgår i en studie där 35 OECD-länder jämförts. I analysen, där genomsnittshastigheten för nedladdning, uppladdning samt månadskostnad för bredband ingår går det att utläsa att vi som nation placerar oss nära toppen.Sett till genomsnittlig nedladdningshastiget är det Schweiz som har bäst. Detta med 186,4 Mbps som kan sättas i relation till det svenska snittet på 158,73 Mbps. Å andra sidan återspeglas det här i priset. Kostnaden för bredband i Schweiz ligger i snitt på 48,98 euro per månad. Vilket då ska jämföras med det svenska på 26,07 euro.

Om man däremot istället tittar på uppladdning står inte allt lika bra till i alplandet som då bara kommer på en sjätteplats.

När det gäller att få upp saker snabbt är det Sydkorea man ska bo i följt av Spanien. Sverige kommer här på en fjärdeplats.

Av de tio länderna som toppar OECD-listan sticker ett ut. Ungern kommer in på fjärde plats när det kommer till nedladdningshastighet – därtill så är månadskostnaden med marginal lägst i Viktor Orbans land.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!