Lista: Tio ANC-hörlurar från de stora tillverkarna

Kontoret En vardag med digitala möten och många samtal  dagarna i ända. För att klara att hålla upp energi och produktivitet krävs rätt verktyg – här listar vi tio headset med brusreducering.

Lista: Tio ANC-hörlurar från de stora tillverkarna

Det fanns en tid där telefonen var till för att boka möten – inte sitta i dem. Numera är digitala konferenser och möten vardag – viket ställer höga krav på tekniken. För är det något som är säkert är det att dåliga förutsättningar – ger dåliga möten.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

En av de viktigaste enheterna som seglat upp under pandemin är hörlurar. Ska man jobba hemifrån och sitta merparten av tiden i videomöten – så måste man ha teknik som hjälper, inte stjälper.

Headsets med ANC, active noice cancelling, är därför något de flesta företag investerar i.
Så för att underlätta i jakten på rätt lurar – läs på om de olika alternativen och kolla in vår lista här nedan

Fakta – olika typer av hörlurar

Jabras over ear-hörlurar Evolve2 85

Over ear

Är du ute efter rejäla lurar som verkligen kan stänga ute omvärlden är så kallade over ear-hörlurar det du ska välja. De sitter som en kopp över örat vilket innebär minimalt ljudläckage – och bäst möjligheter att skapa förutsättningarna för hög ljudkvalitet. Baksidan är att de är tyngre och även med ANC avstängt så kan de ge en lite isolerad känsla. Samtliga listade alternativ har utfällbar mikrofon.
Exempel på hörlurar:

Jabra Evolve 2 85

En av de bästa alternativen i den högre prisklassen. Utöver att vara väl dämpade är ANC i topp samt att lurarna har tio inbyggda mikrofoner för att både du och en du pratar med ska ha bästa ljud. Evolve2 85 är UC- och Teams-certifierade:
Pris: ca 4 990 kr

Epos Adapt 660

Oklanderlig komfort, balanserat och trevligt ljus samt utmärkt kvalitet för tal. Epos mest avancerade lurar håller högsta klass när det kommer till prestanda – men så är även priset högt.
Pris: ca 4 490 kr

Bose 700 UC

En av de som var pionjärer inom brusreducering i hörlurar var Bose. Deras Quietcomfort var länge det bästa som fanns – och riktmärket för konkurrenterna. För företag är kanske 700 UC alternativet man väljer och då får man lurar som är Teams-certifierade.
Pris: ca 4 899 kr

Sony WH-1000XM4

På senare år har Sony seglat upp som en stormakt när det kommer till brusreducerade hörlurar. Deras WH-1000XM4 är nuvarande toppmodellen och priserna har haglat över dem. Bland annat utsågs de till ”världens bästa trådlösa hörlurar 2021” av tidningen What Hi-Fi?
Pris: ca 4 000 kr

Poly Voyager Focus 2 on ear-headset

On ear

Precis som namnet antyder så omsluter inte de här lurarna öronen. Det innebär att man inte blir lika avskärmad gentemot omgivningen som med over ear. Här är verkligen ANC:n viktig eftersom den måste kompensera för ljudläckaget – och det är stor skillnad på olika alternativ.
Exempel på hörlurar:

Yealink WH66

Ett bra DECT-alternativ för de som inte vill isolera sig bakom ett par over-ear. Här får man lurar som klarar 14 timmar på en laddning och som klarar av att du springer iväg 160 meter från datorn/enheten.
Pris: ca 3 400 kr

Jabra Evolve2 75

Ett par Teams-certifierade business-lurar för de som är ute efter overear-alternativ.  Kan kopplas till dubbla enheter och ger 19 timmars samtalstid med ANC påslaget.
Pris: ca. 4 500 kr

Poly voyager Focus 2 UC

”Våra bästa brusreducering hittills”, skriver Poly om sina Focus 2. Med ANC i toppklass samt teknik som Acoustic Fence och så ska affärssamtalen gå smärtfritt. Därtill så ska du kunna ha möten som dessa i 16 timmar med all teknik igång.
Pris: ca 2 700 kr

Yealink WH63 one ear-hörlurar

One ear

Är du ute efter lättviktare med flera möjliga sätt att använda – då är dessa ”en-örade” modeller ett alternativ. De går att ha med ”diadem”, krok runt örat samt i vissa fall in ear. De är utvecklade för att klara långa arbetspass. Här handlar ANC inte i första hand för bäraren – utan att tekniken används i mikrofonbommen för att de i andra änden ska få bättre upplevelse.
Exempel på hörlurar:

Poly CS540

Ett par riktigt lätta tungviktare. Bakom det alfanumeriska namnet har Poly tryckt in ett riktigt bra teknik. Här kan du ha flexibilitet i hur du vill bära dem, utan att göra avkall på samtalskvalitet.  Och upp till 12 timmar ska de gå att använda.
Pris: Ca 2 000 kr

Yealink WH63

En multikonstnär när det kommer till alternativa sätt att bära dem. Öronkrok, huvudband, runt nacken eller som in ear. Yealinks nätta WH63 går att köra på alla sätt. Är UC och Teams-certifierade
Pris: Ca 1 500 kr

Sony WF-1000XM4 True wireless in ear-hörlurar

True wireless in ear

Det här kanske inte är ett alternativ att föredra för professionell användning. Ljudåtergivelsen kan förvisso vara bra och så även ANC:n – dock är det sisådär med hur de fångar upp rösten.
Exempel på hörlurar:

Apple Airpods Pro

Precis som allt annat från den amerikanska tillverkaren är lättillgänglighet och användarvänlighet ledorden för AirPods Pro. Om du är en Iphone-användare går dessa som hand i handsken.
Pris: ca 2 100 kr

Sony WF-1000XM4

Komfortabla och med klassledande batteritid. Sony har lyckats bygga vidare på sin teknik och levererar otroligt kvalitativa hörlurar.
Pris: Ca 2 300 kr

Epos Adapt 460T neckband-hörlurar

Neckband

Tillhör man de som inte vill få sin frisyr förstör – eller bara inte gillar att det spänner åt om öronen? Då kan så kallade neckband-hörlurar vara ett alternativ. Fördelarna är att man får samma lätta vikt som ett par in ear – men även får bättre batteritid samt mikrofon tack vare ”extrautrymmet” i bandet runt halsen.
Exempel på hörlurar:

Epos Adapt 460T

Diskreta och superlätta – utan kompromisser när det kommer till samtal. Adapt 460T levererar oavsett miljö och enheten är Teams-certifierade och UC optimerade.
Pris: Ca 2 000 kr

Poly Voyager 6200 UC

Komfort och tydligt fokus på bra samtalsupplevelser. Polys hästskoformade hörlurar är precis som Epos motsvarighet ovan ett bra alternativ om man gillar formfaktorn.
Pris: ca 2 300 kr

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.