Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Litar på digitaliseringen

AI Digitaliseringen är mer som ett hjälpmedel i arbetet än som konkurrens till mänskliga jobb. Det tror en majoritet av kontorsarbetare som medverkat i en stor undersökning.

Litar på digitaliseringen

84 procent av företagens anställda är positiva till hur digitaliseringen påverkar deras arbetsplatser och arbetsuppgifter. Det visar en undersökning från analysföretaget Accenture Strategy. Enligt samma undersökning svarar de tillfrågade att teknologier som robotar och artificiell intelligens, (ai), kommer att hjälpa dem att bli effektivare och att göra bättre arbeten. En klar majoritet av de 10 527 medverkande arbetarna ser alltså teknikutvecklingen som ett stöd snarare än som konkurrens till deras egna uppgifter och roller inom företagen.

Något som är anmärkningsvärt eftersom nästan nio av tio arbetare tror att deras nuvarande jobb delvis kommer att vara automatiserade inom de närmaste fem åren.

Studier som Accenture Strategy utfört visar att enbart ai, på dagens utvecklingsnivå, har potential att fördubbla företagens årliga ekonomiska tillväxt. Fram till år 2035 kan ai även stimulera mänskliga arbetare så att de kan öka sin effektivitet med i genomsnitt 40 procent.

Undersökningen genomfördes i USA, Brasilien, Indien, Frankrike och ytterligare sex av världens största ekonomier.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter