-->

Ljud och komfort i fokus på Nokias två nya headset

Dubbla mikrofoner och självformande anpassning efter kinden är karaktärsdrag på Nokias två nya headset BH-505 och BH-607.

Ljud och komfort i fokus på Nokias två nya headset

Nokias släpper två nya trådlösa headset med fokus på ergonomi och ljudkvalité. Utformningen av modellerna är anpassade efter formen på huvudet och ska sitta ordentligt. Användaren kan också välja mellan olika typer och storlekar av öronsnäckor. Ljudmässigt har Nokia lagt stor vikt på att ta bort vindljud och buller, bland annat genom att skydda mikrofonen mot vinden. De har också försökt bevara rösten genom att placera mikrofonen strategiskt och använda dubbla mikrofoner som ska avgöra vilka ljud som kommer från användaren och vilka som kommer från andra håll. På så sätt kan headsetet avgöra vad som är oljud som ska sorteras bort.

Musikheadset för den aktive

BH-505 är ett stereoheadset för musik och samtal som ska tåla svett och stänk, vilket Nokia själva anser är perfekt för sport, skateboardåkande och andra ”helsköna” hobbys. Ljudet ska hålla hög nivå trots bullriga och blåsiga miljöer. Headsetet väger 36 gram och batteriet ska räcka för musik i åtta timmar, eller tal i tio timmar. Denna modell sätts runt nacken och ska sitta ordentligt även vid stora rörelser.

Talheadset med snabbladdning

BH-505 klarar av max 7 timmars taltid och 160 timmars passningstid och har en snabbladdningsfunktion som innebär att du efter 15 minuters laddning klarar av 5 timmars tal.

Modellen kan användas med två olika telefoner samtidigt utan att ändra några inställningar och hantera samtidiga samtal på telefonlinjer och voip. Headsetet har en knapp som användaren själv kan anpassa efter egna önskemål, till exempel lyssna på ett nytt sms, ringa ett favoritnummer, avvisa ett samtal, skicka ett fördefinierat sms eller höra vad klockan är. Utformningen på öronbågen är kurvad så att den ska passa efter användarens kind.

Båda headsetsen ansluts via bluetooth 2.1 med edr.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.