Ljusare för Nokia

Även om Nokia fortsätter att vara pressat ser det för första gången på länge lite ljusare ut. Företaget ser faktiskt ut att gå plus på sina mobiltelefoner under sista kvartalet 2012.

Inför sin delårsrapport för det sista kvartalet 2012 rapporterar Nokia att resultatet preliminärt ser bättre ut än man tidigare räknat med. Pressade kostnader och bättre försäljning än väntat av tillverkarens Windows Phone-baserade Lumia-modeller gör att rörelsemarginalen för enheten devices and services beräknas hamna någon stans mellan break even och ett plus på två procent. Däremot räknar Nokia inte med att det kommer att gå lika bra under första kvartalet i år. Dels beroende på det tuffa konkurrensläget och dels eftersom det inte brukar säljas lika många telefoner i början av året som till jul.

Även nätverksdelen inom tidigare sorgebarnet Nokia Siemens Networks har gått bättre än väntat. Prognosen är att rörelsemarginalen blir hela 13 till 15 procent för perioden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.