Ljusare marknad för it-konsulter

Nu börjar det gå bättre för it-konsulterna. Enligt analysföretaget Exidos senaste it-barometer har de priser som konsulterna kan ta ut börjat öka med 5-8 procent. Och ökningen av priserna ser ut att fortsätta under hela 2005.

Enligt Exido kommer den nationella budgeten för it-investeringar öka med 4 procent i år, eller sex miljarder kronor, vilket naturligtvis drar upp priserna även för konsulttjänsterna. Enligt Exido kommer ungefär 2 av miljarderna att komma konsulterna till godo. Företaget konstaterar dock att det också gäller att ligga långt framme kompetensmässigt om man ska få del av kakan.

I sin barometer visar Exido att snittpriserna har ökat sedan i fjol. För utvecklare ligger priset idag på 820 kronor per timme mot 800 kronor förra året, för en systemspecialist på 975 kronor mot 900 kronor 2004, för en it-arkitekt på 940 kronor mot 900 och slutligen för en projektledare på 990 kronor i timmen mot 950 kronor i timmen 2004.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.