Ljusare marknad för it-konsulter

Nu börjar det gå bättre för it-konsulterna. Enligt analysföretaget Exidos senaste it-barometer har de priser som konsulterna kan ta ut börjat öka med 5-8 procent. Och ökningen av priserna ser ut att fortsätta under hela 2005.

Enligt Exido kommer den nationella budgeten för it-investeringar öka med 4 procent i år, eller sex miljarder kronor, vilket naturligtvis drar upp priserna även för konsulttjänsterna. Enligt Exido kommer ungefär 2 av miljarderna att komma konsulterna till godo. Företaget konstaterar dock att det också gäller att ligga långt framme kompetensmässigt om man ska få del av kakan.

I sin barometer visar Exido att snittpriserna har ökat sedan i fjol. För utvecklare ligger priset idag på 820 kronor per timme mot 800 kronor förra året, för en systemspecialist på 975 kronor mot 900 kronor 2004, för en it-arkitekt på 940 kronor mot 900 och slutligen för en projektledare på 990 kronor i timmen mot 950 kronor i timmen 2004.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.