LKAB samlar telefonin

Affärerna LKAB har tecknat ett nytt avtal med Telia, som ska ersätta flera tidigare avtal. Bland annat snuvas TDC som tidigare hade LKAB som kund.

LKAB samlar telefonin
Fredric Alm/LKAB

LKAB har tecknat ett ramavtal med Telia, som omfattar telefoni- och växeltjänster, och ett avropsavtal på mobila enheter. Cygate (som ju som bekant är en del av Telia) tar bland annat över driften av gruvjättens växelplattform från TDC. Där ingår också en särskilt utpekad konsult från Cygate.

Ett annat viktigt delavtal är de mobilnät som Telia sedan 2012 byggt åt LKAB, och som finns både under och ovan jord vid gruvorna. Idag är det 2g- och 3g-nät som byggts ut, men enligt en option som ingår i avtalet så kan det framöver bli aktuellt att bygga ut med 4g-nät, och även att bygga nät på fler platser.

– Vi är självklart glada för det fortsatta förtroendet som LKAB har gett oss. Ramavtalet ger oss även en gemensam plattform för att fortsätta utveckla LKAB:s verksamhet så att de kan dra nytta av den framtida teknikens möjligheter på bästa sätt, säger Torbjörn Chami, chef för Telias företagsverksamhet i en kommentar.

Målet för LKAB har varit att samla alla frågor gällande telefoni hos en leverantör, för att minska antalet kontaktytor och minska ledtider.

Det nya ramavtalet sträcker sig över 42 månader, alltså tre och ett halv år. Implementationerna ska vara klara i september i år.

Fakta

Det ingår i ramavtalet

Ny växelplattform som levereras av Cygate. LKAB kommer även ha en utpekad teknisk konsult från Cygate (Technical Account Manager) Avropsavtal för mobila terminaler till medarbetarna Mobila företagsnät över och under jord inom industriområdena Operatörstjänster som funktion WAN med tillgång till TeliaSonera International Carriers globala nät

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.