Logica ska ta fram SJs mobila appar och tjänster

Logica har fått uppdraget att utveckla och förvalta SJs mobila tjänster och appar för både medarbetare och resenärer. Samarbetet sträcker sig över tre år.

– Vi ser en snabb tillväxt på det mobila området och kan nu säkerställa att vi tillför både ny funktionalitet samtidigt som vi minskar våra kostnader. Satsningen innebär också att vi i ännu större utsträckning möter våra resenärers behov av att kommunicera och köpa tjänster av SJ via flera olika kanaler på ett säkert och tillgängligt sätt, säger Willy Stjernudde, chef för it-produktionssystem på SJ i en kommentar till affären med Logica.

Lösningarna som kommer att utvecklas och förvaltas av Logica innefattar SJ:s appar för resenärer och en ny generation mobila arbetsverktyg för SJ:s ombordpersonal. Bland funktionerna finns stöd för så kallade EMV-kortbetalningar (Europay Mastercard Visa) och ett nytt kassasystem som är utvecklat specifikt för att stödja organisationer med mobila försäljningsbehov.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.