Logitech introducerar ny whiteboardlösning

Kontoret En ai-driven lösning som ska skapa en mer rättvis mötesupplevelse för alla. Nu har Logitech lanserat Scribe, en whiteboard-kamera för videomöten.

Logitech introducerar ny whiteboardlösning

Nöden är uppfinningens moder. Och i en tid där vi enormt snabbt var tvungna att hitta nya fungerande verktyg för att hålla igång arbete och skola – har många lösningar kommit fram. Ny lanserar Logitech en kamera som de menar är perfekt för samarbete på hybridkontor och i klassrum.

Nyheten går under namnet Scribe och beskrivs som en ai-driven whiteboard-kamera. Lösningen filmar av en whiteboard och ger på så sätt även deltagare på distans en bra upplevelse, detta utan att själva tavlan behöver vara digital.

Logitech anger att kameran är superenkel att använda och de som är på plats kan genom ett enkelt tryck på en trådlös knapp – börja dela whiteboardtavlans innehåll. Knappen fungerar med Zoom Rooms och ska senare under året även integreras med Teams Rooms.

”Den saknade pusselbiten”

Vidare så fungerar Scribe även som en USB-kamera med i stort sett alla videkonferenstjänster – vilket gör användningsområdet brett även för de som inte har dedikerade Rooms-tjänster.
– Vi har jobbat hårt för att leverera ljud och video av hög kvalitet i både möteslokaler och distanskontor, men det har saknats en pusselbit: att kunna integrera icke-digitalt innehåll som tavlor, whiteboards eller post-its i virtuella möten, säger Scott Wharton, chef för Logitechs avdelning Video Collaboration.

Men ingen ny produkt som inte har ai, eller hur. Logitech anger att Scribe har ai-teknik som ska göra att den som står vid tavlan blir transparent. Detta så att deltagare inte ska störas av illa placerade personer. En annan finess som ai bidrar med är att den kan förstärka pennornas färg automatiskt – så att text blir lättare att läsa. Ytterligare en funktion är att kameran kan upptäcka och läsa av post-it-lappar som sitter på tavlan.

Så vad kostar då ett stycke Scribe? Jo, Logitech har satt ett listpris på 12 999 kronor för en enhet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.