Logitechs nya kamera skapar inkluderande möten

videomöten Bordskameran Logitech Sight använder ai-teknik för att ge alla mötesdeltagare en upplevelse av att vara på plats.

Logitechs nya kamera skapar inkluderande möten

Videomöten är här för att stanna, men många tycker det är problematiskt att skapa en inkluderande atmosfär när några deltar på distans medan andra sitter i ett mötesrum på kontoret.

Logitechs kommande kamera Sight är framtagen för att lösa just den problematiken. Det är en bordsplacerad kamera som ställs mitt i mötesrummet för att komplettera de kameror som sitter inbyggda i Rally Bar och Rally Bar Mini. Kameran väljer sedan bildvinkel med hjälp av ai-teknik så att de mötesdeltagare som deltar på distans ska få känslan av att faktiskt sitta med vid mötesbordet.

Kombinationen av en kamera som står i främre delen av rummet och en Sight-kamera, som står på mötesbordet, innebär att Logitechs Smart Swithcing-teknik kan växla mellan att visa enstaka personer som talar och en gruppbild från mötesrummet.

Sight har två inbyggda kameror som klarar upplösningen 4k och sju mikrofoner. Det innebär att den passar bra även i lite större mötesrum.

Kameran fungerar med bland annat Microsoft Teams, Zoom och Google Meet. Om du vill köpa Logitech Sight får du tyvärr ge dig till tåls till sommaren 2023. Då kommer den att finnas tillgänglig till cirkapriset 25 999 kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.