Logitechs nya docka håller ordning och reda på skrivbordet 

Produkt En allt-i-ett-lösning som ska se till att sladdhärvor på skrivbordet undviks. Logitechs Logi Dock är en station med möteskontroller och inbyggd högtalartelefon.

Logitechs nya docka håller ordning och reda på skrivbordet 

I takt med att vi blivit allt mer arbetsmobila har hemmakontoret fått ta större ansvar som huvudplats. Men dock är det många som sitter med allt annat än optimala lösningar för saker som möten och konferenser.

Det hoppas Logitech att deras nya dockningsstation ska råda bot på – i varje fall till en del. Deras Logi dock har utvecklats för att svara upp på kraven som många kommer ställe nu när post-corona innebär att hybridkontoret är en verklighet.
– Sedan pandemin började har vi lagt otroligt mycket tid på att ta reda på vad våra användare behöver och vad som är besvärligt nu när mycket arbete bedrivs hemifrån. Resultatet är Logi Dock. Det är en innovativ, enkel och modern dockningsstation som dessutom integrerar praktiska mötesfunktioner och bättre mikrofonkontroll. Dessutom gör den kabelhärvorna vi alla vant oss vid till ett minne blott, berättar Scott Wharton, koncernchef och direktör på Logitech Video Collaboration.

Många anslutningar och ”smart” teknik

Logi Dock är en central anslutningspunkt och har stöd för upp till fem usb-tillbehör och upp till två skärmar. Därtill kan du ladda bärbara datorer med upp till 100 W.  Enheten fungerar ihop med appen Logi Tune som gör att man kan anpassa upplevelsen och integrerad kalender gör att stationen kan ge ”smarta ljussignaler” när et möte ska börja.

Ljudmässigt är dockan byggd för företagsanvändning i åtanke och med ombord finns en brusreducerande högtalartelefon.

För de som tittar på design finns enheten i grafitgrå samt vit. Dock endast den förstnämnda för de som vill ha en Microsoft Teams-certifierad enhet. Utöver Teams så inväntar Logi Dock certifiering ag Google och Zoom).

Så när kommer då nyheten? Logitech säger att den släpps globalt under vintern 2021 och att cirkapriset ligger på 399 dollar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.