Logitechs videobar får uppföljare med ai-funktionalitet

videomöten Nya Meetup 2 är en vässad version av Logitechs bästsäljare med 4k-upplösning för användning i mindre mötesrum.

Logitechs videobar får uppföljare med ai-funktionalitet

Logitechs populära videobar Meetup, som är utformad för att användas i mindre mötesrum, lanserades redan 2017 och nu är tiden inne för en uppföljare att lanseras. Föregångaren är enligt Logitech den konferenskamera som man sålt allra mest av genom åren – sammanlagt över en miljon enheter.

Nya Meetup 2 är utrustad med ai-funktionalitet och förbättrade prestanda på alla punkter, exempelvis när det gäller de inbyggda mikrofonerna och högtalarna.

– Logitech Meetup 2 inkluderar kraften av ai med Rightsight 2 för att skapa dynamiska vyer som drar in distansdeltagare i det virtuella mötet, och Rightsound 2, för avancerad röstutjämning och brusreducering, säger Henry Levak, produktchef på Logitech B2B.

Rightsight 2 är tekniken som tar hjälp av ai för att identifiera olika personer i mötesrummet och automatiskt zooma in på dem.

Precis som tidigare är det usb-anslutning som gäller och Meetup 2 kan användas antingen som en byod-lösning, där användaren ansluter sin egen dator til videobaren, eller kopplas till en pc som är fast installerad i mötesrummet. It-avdelningen har möjlighet att övervaka och installera mjukvaruuppdateringar i Meetup2 på distans. Då behöver man inte ansluta till enheten via kabel, utan det går bra att använda sig av det trådlösa wifi-nätverket.

Enligt Logitech kan Meetup 2 användas med samarbetsplattformar som Microsoft Teams, Zoom och Google Meet och dra nytta av den fulla funktionaliteten i dessa, exempelvis för att dela upp mötesdeltagarna i individuella ramar så att alla syns tydligt i bild.

Hållbarhet har blivit något av Logitechs signum och Meetup 2 levererar även på denna punkt – 62 procent av den plast som används i enheten är återvunnen från andra elektronikprodukter.

Meetup 2 kommer att börja säljas i september till priset 11 490 kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.