Logitech tar sikte på mindre mötesrum med Rally Bar Huddle

videomöten Ny mötesrumskamera ska ge inkluderande videomöten i rum som rymmer upp till sex personer.

Logitech tar sikte på mindre mötesrum med Rally Bar Huddle

Många företag som anpassar sina lokaler till den nya verkligheten med utbrett hybridarbete ser ett ökat behov av lite mindre mötesrum, något som ofta kallas huddle rooms. Det handlar om mötesrum med en tekniklösning på plats som gör det snabbt och enkelt att koppla in sin dator och genomföra ett videomöte.

Nu släpper Logitech en ny konferenskamera som är speciellt framtagen för detta segment av mötesrum. Rally Bar Huddle är en allt-i-ett-lösning med inbyggda ai-funktioner som ska säkerställa inkluderande möten med hög bild- och ljudkvalitet.

– Huddle rooms dyker upp snabbare än företagens förmåga att utrusta dem med rätt teknik för hybridarbete. Vi designade Rally Bar Huddle från grunden för att ha den optimala ai-funktionaliteten för att erbjuda inkluderande och moderna möten, till ett pris som är överkomligt för varje enskilt huddle room, säger Scott Wharton, chef för Logitech B2B.

Rally Bar Huddle består till 65 procent av återvunnen plast och lämpar sig enligt tillverkaren bäst i mötesrum som rymmer upp till sex deltagare. Video i 4k-upplösning och sex inbyggda mikrofoner med ai-styrd brusreducering ska säkerställa att de som deltar på distans känner sig delaktiga i mötet.

Ai-tekniken används också i funktionen Rightsight 2, som bland annat kan användas för att identifiera aktiva talare eller för att visa alla mötesdeltagare i en egen ruta på bildskärmen.

Enligt tillverkaren kan kameran användas på tre olika sätt: tillsammans med en dedikerad dator (som kör operativsystemet Windows eller Chrome OS), genom att man ansluter en egen dator eller genom att man använder enhetens så kallade ”appliance mode” för att köra någon av de videomötesprogram som stöds, däribland Microsoft Teams, Zoom och Google Meet.

Kameran börjar säljas i juli och har ett rekommenderat pris på 1999 euro.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.