Logitech släpper headset med sladd anpassat för skolbarn

Headset Logitech har tagit hjälp av elever och lärare för att ta fram ett trådat headset som är anpassat för skolmiljön. Nu är resultatet här, Logitech Zone Learn.

Logitech släpper headset med sladd anpassat för skolbarn

Logitech har tidigare sagt att skola och utbildning är ett viktigt framtidssegment för företaget. Nu har de lanserat ett helt nytt headset specialutformat för skolbarn.

Många av de headset som används i skolor är framtagna för att passa vuxna och inte barn. Det ville Logitech ändra på med nya Logitech Zone Learn.

–Vi designade Zone Learn med fokus på ljud i utbildningsapplikationer så att elever på alla nivåer kan ta tillvara på sin uppfinningsförmåga, utveckling och möjligheter utan för många distraktioner. På Logitech har vi decennier av samlad kunskap kring ljud, och med Zone Learn har vi överfört vår expertis på bärbara ljudenheter till ett headset för grundskoleelever, säger Michele Hermann, chef för education solutions på Logitech i en kommtentar.

Headsetet är utformat med en utfällbar orange bomarm där mikrofonen sitter. Mikorfonen går att vrida 120 grader.

– Färgen är ingen slump. Det är för att vi vill att det ska vara väldigt tydligt och synligt för läraren om eleven har bommen ute eller inne, säger Gaurav Bradoo som är produktchef för Logitech education solutions.

”Vill ge skolorna så mycket flexibilitet som möjligt”

Men det är inte bara själva den fysiska designen som är anpassad för barn i skolåldern.

– Själva ljuddrivrutinerna är inställda för att tydliggöra röster och optimerade för digital inlärning, såsom lektioner som involverar tal.

Headseten är särskilt anpassade för elever som lär sig språk via applikationer, exempelvis engelska och svenska som andraspråk. Logitech Zone Learn finns i bade on-ear och over ear-modeller. Båda varianterna finns med usb-a, usb-c och 3,5-mm aux-anslutning.

– Vi vill ge skolorna så mycket flexibilitet som möjligt. I framtagningsprocessen har vi också varit väldigt medvetna om att barn kommer vara barn och att vissa delar kan gå sönder. Därför går det att köpa till extra sladdar och extra öronkuddar så att en skola inte behöver köpa in nya headset bara för att en liten del går sönder, säger Gaurav Bradoo.

Headsetet lanserades under onsdagen och kommer att finnas tillgänligt på den svenska marknaden i maj.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.