Logitech tar sig in i fler videorum med Rally Bar

Kontoret Logitech utökar sin videoportfölj med en ny helhetslösning med namnet Rally Bar. Telekom idag har intervjuat Benny Andersson, alliansansvarig hos leverantören.

Logitech tar sig in i fler videorum med Rally Bar

– Nu har vi tagit fram en lösning för lite större rum. Rally Bar har ännu bättre kamera, högtalare och mikrofon än vad Meetup har, säger Benny Andersson på Logitech.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Vad är tanken med Rally Bar?

– Vi vill fylla glappet hos oss där vi har haft videolösningar uppdelade statiskt efter principen small medium och large rum så som Meetup, CC3000 och Rally. Med en enkel helhetslösning som tar hand om hela mötet med en otrolig kvalitet. Med Rally Bar-produkterna möjliggör vi också att vi kan video utrusta fler sorters rum med hög kvalitet.

Logitech Meetup är en storsäljare på den svenska marknaden och det finns mängder av Huddle rooms som valt den som sin videolösning, i stor konkurrens med bland annat Jabra Panacast och Poly Studio.

Det är framför allt den som Rally Bar ska jämföras med och det första som sticker ut priset. Meetup kostar omkring 8000 kronor exklusive moms – och Rally Bar en bit över 31000. Men då får du också betydligt mer såklart utöver skillnaden i hårdvara.

– Det går att koppla in fler mikrofoner till den, antingen på bordet eller monterade uppe i taket så att du får en bra ljudbild oavsett var i rummet personerna sitter och att du kan möblera utan att bry dig om hur mikrofonerna ska placeras ut, säger Benny Andersson och fortsätter:

– Sen så har vi också det som vi kallar för ai-kamera och den trackar personerna i mötet med hjälp av bild istället för ljud – det gör att man undviker risken för åksjuka när kameran kan upplevas som att den hoppar fram och tillbaka. Ai-kameran hjälper också till att ge information om hur konferensrummet används, vilket kan vara en bra grej framåt för att se hur många som är på olika möten.

Rally Bar kan antingen köras som ett rumssystem och sköta sig själv, eller så kan man köra vid android-systemet som är inbyggt eller så kan du koppla in din egen dator och köra därifrån.– Idag fungerar det med en del system på marknaden, men när det kommer uppdaterat för Pexip och Teams room så är det här en lösning för de allra flesta företag.

Varför har ni släppt produkten i två storlekar, Rally Bar och Rally Bar Mini?  

– För att det ska vara komplett för alla storlekar för rum. Sen så tror vi kanske att inte alla kommer att rusta rummen på samma sätt som innan Corona. Jag tror att det blir fler cafe-sittningar och då behöver man andra typer av uppsättningar för att det ska bli bra både för de på plats och de som är med på video.

Något annat man ska tänka på om man väljer er lösning?

– Två saker. Bra att känna till är att man fritt kan välja 1 eller 2 skärmar till den då RallyBar har stöd för tvåskärms läge och vi rekommenderar också en pekskärm för att sköta rums-hanteringen. Allra bäst upplevelse tycker jag att man får om man kompletterar baren med fler mikrofoner i ett större rum.

– Och dels tänker jag att om man ska göra en enkel installation klarar man det själv, men vill du ha en mer avancerad lösning med mikrofoner på rätt ställen i taket så finns det bra firmor som hjälper till med det.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!