Logitech uppgraderar Sync – ska underlätta vid hybridarbete

Kontoret En uppdatering som ska underlätta för it-avdelningen – och ge hybridarbetare bättre vardag. Logitech uppgraderar Sync så att alla enheter kan skötas på plattformen.

Logitech uppgraderar Sync – ska underlätta vid hybridarbete

Det är nu en självklarhet att kontoret i stan inte är den givna arbetsplatsen. Hemmet, landet eller publika ”workspaces” har nu blivit en del av det hybridkontor vi nu jobbar från. Det här innebär dock en hel del huvudbry för företags it-avdelningar som då inte längre har en väldigt definierad geografisk plats att arbeta med.

För att adressera detta har Logitech nu lanserat en större uppdatering av sin plattform Sync. Det nya är att Sync nu stödjer personliga enheter som webbkameror, headsets och dockningsstationer.
– Hemarbete och digitala samarbetslösningar har på många sätt räddat den globala ekonomin och gjort det möjligt att upprätthålla vår produktivitet under pandemin. Men det har också skapat ett enormt problem, när hundratals miljoner människor är hemma och IT-team har begränsad eller ingen inblick i medarbetarnas tekniska problem och hur man felsöker dem. Det är en potentiell produktivitetskris, säger Scott Wharton, chef på Logitech Video Collaboration.

Synliggör och ger insikter

Det Sync nu gör är att synliggöra vad som sker på kontoret och vad som sker exempelvis hemma. Därtill så ger den data och insikter som kan användas för att effektivisera eller utveckla en organisation. Ett exempel där är att it-chefer får underlag för att exempelvis kunna designa om lokaler, skala totala antalet- eller storleken på mötesrum och så vidare.

Logitech Sync fingerar med de flesta molnplattformar och de nya administrativa funktionerna är just nu tillgängliga som en betaversion.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.