Logitech utmanar i mötesrummet

Virtuella möten För den som vill använda mjukvarubaserade lösningar för videomöten i konferensrummet är nya Logitech Conference Cam CC3000e en riktigt intressant nyhet. Specifikationerna är något helt annat än de vi brukar se för kameror med usb-anslutning.

Logitech utmanar i mötesrummet
Högtalar- och mikrofonenheten har en upptagningsradie på cirka fem meter och kan också användas tillsammans med mobilen eller surfplattan.
Högtalar- och mikrofonenheten har en upptagningsradie på cirka fem meter och kan också användas tillsammans med mobilen eller surfplattan.

Det är två år sedan som Logitech med den egensinnigt designade BCC950 gjorde sitt första försök att bygga en mer avancerad möteskamera för företagsanvändare. Då handlade det ändå om enkel teknik jämför med riktiga kameror för videokonferens men nu lanserar de en produkt som på allvar utmanar de traditionella tillverkarna av rumssystem för video. Istället för digital zoom, som vi är vana att se på kameror som ska anslutas till en dator, har Conference Cam CC3000e riktig 10x optisk zoom. Dessutom har kameran möjlighet till panorering över 260 grader och tilt.

Som en separat enhet medföljer en konferensljudenhet som förutom till datorn också kan anslutas till mobilen eller surfplattan via bluetooth och nfc.

CC3000e är kompatibel med alla de vanliga mjukvarorna för videomöten, exempelvis Microsoft Lync, Cisco Jabber, Webex och Skype och utlovas fungerar tillsammans med såväl pc som mac.

Riktigt intressant blir det också när vi tittar på prislappen, CC3000e kostar bara 6 000 kronor exklusive moms vilket är en bråkdel av vad en traditionell videoanläggning kostar.

Telekom idag lovar att återkomma med ett test.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.