Logitechs dockningsstation hjälper dig boka kontorsplats

kontoret Logitechs nya produkt Logi Dock Flex gör att anställda enkelt kan hitta och boka skrivbord, välja att sitta nära kollegor samt meddela vilken tid de kommer in till kontoret.

Logitechs dockningsstation hjälper dig boka kontorsplats

Anställda känner mindre sammanhållning gentemot människor i sina företagsnätverk. Det visar en rapport från McKinsey Social Capital. Men med Logi Dock Flex kan anställda lättare planera sina kontorsdagar tillsammans med sitt team. Skrivbordsbokningen skapar en bättre hot desking-upplevelse för medarbetarna och gör det lättare att hantera delade arbetsplatser på kontoret.

Med hybridutvecklingen har även utmaningar med att motivera anställda att komma till kontoret uppkommit. I ett pressmeddelande säger Henrik Staff, chef för Logitech i Norden, att företag vet att de måste motivera hybridarbetares pendling för att få in dem till kontoret.

– Svaret är inte att köpa in fler pingisbord, utan att i stället erbjuda ett sätt för anställda att planera sina dagar på kontoret tillsammans, säger han och fortsätter:

– Vi använde ett multidimensionellt tillvägagångssätt för att bygga Logi Dock Flex, som inte bara löser skrivbordsbokning och managementutmaningar, utan också främjar socialt samarbete och ger it- och platschefer information om hur teknisk utrustning och utrymmen används.

Så, hur funkar Logi Dock Flex? När man anländer till kontoret ansluter man till dockningsstationen med en usb-kabel – sedan är det bara att komma i gång med dagens arbete.

Installation och enhetshantering

För att skapa ett mer städat skrivbordsområde kan it-team installera och distribuera Logi Dock Flex med låst kabelhantering. Med Logitech Sync kan de även övervaka Logi Dock Flex på distans – justera bokningsinställningar eller hantera utrustningen. It har även möjligheten att välja bordbokningstjänst via bland andra Microsoft Teams, Zoom Workspace Reservation eller Logitechs egen tjänst.

Logi Dock Flex har en åttatumsskärm, tre usb-portar på framsidan och tre på baksidan, stöder dubbla skärmar, har nätverksanslutning och laddningskapacitet för anslutna enheter med upp till 100 watt. Det möjliggör säkra enhetsanslutningar och tillåter anställda att ta med egen enhet till kontoret.

Anställda kan även utforma personliga bakgrundsbilder, lägga in meddelanden om tillfällig frånvaro samt gå med i möten med endast en knapptryckning. Vid ad-hoc-bokningar visar den interaktiva panelen om skrivbordet är tillgängligt eller inte.

Hållbarhet

Logitech strävar efter att vara miljövänliga. Logi Dock Flex är tillverkad med återvunnen plast och aluminium med låg kolhalt – det här för att ha mindre miljöpåverkan. Även klimatsmarta förpackningar används för produkten.

Logi Dock Flex kommer att finnas tillgängligt globalt under hösten och kostar 9339 kronor. Logitechs bordsbokningstjänst är tillgänglig gratis och kan begäras via Sync.

Läs mer om tjänsten här.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.