Logopedklinik årets användare av videokonferens

Årets videokonferensanvändare är logopedkliniken vid Umeå Universitetssjukhus. I alla fall enligt det norska videokonferensföretaget Tandberg, som för andra året i rad utser en organisation i Sverige som på ett innovativt sätt använder visuell kommunikation.

Logopedkliniken vid Umeå universitetssjukhus utreder och behandlar patienter med språk-, röst- och talsvårigheter. Patienterna finns över hela Västerbottens län, vilket medfört långa och tidskrävande resor för såväl logopeder som patienter. Idag tränas och rehabiliteras patienter som exempelvis drabbats av en stroke och förlorat språkförmågan regelbundet över video. I stället för att resa hela vägen till Umeå eller Lycksele behöver patienten bara bege sig till närmaste vårdcentral där det finns ett videokonferenssystem. Patienten har även möjlighet att få vård i hemmet via specialbyggda portabla videosystem.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.