Lookout levererar SASE-plattform med HPE Aruba

Säkerhet En plattformsintegration som ska öka säkerheten på enheter, i appar, på nätverk och i molnet. Nu har säkerhetsföretaget Lockout meddelat att de samarbetar med HPE Aruba.

Lookout levererar SASE-plattform med HPE Aruba

Det moderna sättet att arbeta, med distansjobb och kontor blandat innebär en hel del utmaningar.  Enligt Garner är så kallad Secure Access Service Edge-arkitektur (SASE) nödvändigt just för att säkra upp data och applikationer mot cyberhot. 

Och just detta är något som Lockout och HPE Aruba nu levererar då den förstnämnda integrerar sin säkerhetsplattform med den senares nätverks-dito.

– Många verksamheter försöker ta hjälp av molntjänster för att växa, men detta innebär att nätverkens säkerhet inte längre är en tydlig gräns utan ständigt flyttar sig. Anställda interagerar nu med andra medarbetare och företagsappar från en rad olika platser, och på så sätt utgår de själva kanten av nätverken, säger Sundaram Lakshmanan, teknisk chef för SASE-produkter på Lockout, i ett uttalande.

Men nu ska man alltså via HPE Arubas Edgeconnect Enterprice SD-WAN kunna få den senaste SASE-tekniken. 

– Att integrera våra SSE-funktioner med Arubas SD-WAN förenklar kontrollen och skapar ett ramverk som skyddar känsliga data utan att försämra produktiviteten, säger Sundaram Lakshmanan.

De viktigaste fördelarna ska enligt Lockout vara att man skyddar åtkomsten till data och applikationer genom adaptiva policyer för access. Platsanslutningar är automatiserade, övervakningen är mer effektiv och åtkomsten till moln och SaaS-appar blir snabbare.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.