Lösningen förenklar IOT-lösningar i företagens campusnät

Molntjänster Nu lanserar Arista ”Cognitive Cloud Networking” för företagets campusnät. Bolaget ingår partnerskap med Aruba och WMWare.

Lösningen förenklar IOT-lösningar i företagens campusnät

Dagens campusnät är ofta mycket komplexa, detta beroende på den existerande mängden plattformar, operativsystem, proprietär funktionalitet och nätverksverktyg som finns från olika leverantörer.

När man lägger till den explosionsartade tillväxten av antalet enheter som används och kraven på att hantera workloads, användare och de enheter som ska vara ständigt uppkopplade – då blir kostnaderna snabbt alltför höga.

En ny nätverksarkitektur

Nu lanserar Arista Networks en ny nätverksarkitektur som är utformad för att hjälpa företag att hantera de utmaningar som uppstår i samband med att de gör sig redo för att införa IOT-lösningar över hela företagets campusnät.

Med EOS och Cloudvision i grunden skapar Aristas Cognitive Cloud Networking-approach en driftsäker och modern molnmiljö till företagets campusnät. Lösningen, som omfattar partnerskap med Aruba och VMWare, minskar driftkostnaderna genom effektiviserade arkitekturer, datadriven analytics och segmenterad säkerhet.

– Arista minimerar komplexiteten av den traditionella approachen till en elegant Spline-baserad design för campusnät. Vi förändrar marknaden återigen med en kognitiv arkitektur med behovsdrivna händelser, säger Jayshree Ullal, president och CEO på Arista Networks.

Lika relevanta för campusnät som för datacenters

Utmaningarna liknar de som fanns hos datacenters innan man gick över till molnbaserade nätverk. De molnbaserade nätverken för med sig förenkling, öppna standarder och software-driven control – och de är lika relevanta för campusnät som för datacenters.

Aristas Universal Cloud Network (UCN) har molnbaserade egenskaper som förenklar nätverkstopologin och arkitekturer på olika sätt. Såsom traditionella Places-In-the-Network-lösningar (PINs) har blivit standardiserade Places-In-the-Cloud (PICs), kan Aristas UCN erbjuda en enhetlig upplevelse som förenklar för företagskunder att applicera sina datacenternätverksprocesser även på sina campusnät.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.