Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Loxysoft blir uppköpta av Leaddesk

Affärer Finländska Leaddesk köper Loxysoft. Därmed siktar man högre på både den nordiska och europeiska marknaden för kontaktcenter-lösningar.

Loxysoft blir uppköpta av Leaddesk

I morse gick man ut med nyheten. Leaddesk köper alla aktier i Loxysofts bolag i både Sverige och Norge. Säljare är FutureMind, Great Lake Capital samt Almi Invest och MIC Värdepapper.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Affären värderas till 13,6 miljoner euro, vilket med dagens växlingskurs blir drygt 138 miljoner kronor. Målet är att affären ska vara klar innan årsskiftet och att Loxysoft blir en del av Leaddesk group från den 1 januari 2021.

Till att börja med kommer både Loxysofts och Leaddesks tjänster för kontaktcenter i molnet att vara tillgängliga för kunderna.

– Jag är exalterad över vårt första uppköp utanför Finland sedan vi blev börsnoterade, Vi är nu en ännu starkare marknadsledare inom customer service och sälj-tjänster i Norden. Med det här kan vi än mer fokusera på Central-europa där vi ska ta marknadsandelar för både SME- och Enterprise-marknaden, säger Olli Nokso-Koivisto i ett uttalande.

– Vi är mycket glada över att börja skapa framtidens leverantör för högvolymförsäljning och kundservice. Genom att erbjuda det bästa från både Loxysoft och Leaddesk, kommer vi att kunna hjälpa våra kunder i deras dagliga arbete och samtidigt skapa framtiden genom att bli ledande inom molntjänster för försäljning och kundservice i Europa, säger Tobias Sjölander, vd på Loxysoft i Sverige.

Loxysoft har idag 43 anställda i Sverige och Norge.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter