Loxytel blir mobiloperatör i Telias nät

Operatörer Med start under nästa år tar Loxytel, mer kända som Mobot, steget att börja leverera mobila tjänster under eget namn. Avtalet med Telia om tillgång till nätet är undertecknat och klart.

Mobot, numera Loxytel, har sedan tidigare levererat fasta operatörstjänster till sina växelkunder men när det gäller mobila anknytningar har de fått vända sig till andra operatörer. Det blir det någon gång under första kvartalet 2015 ändring på i och med att Loxytel slutit ett avtal med Telia om att få verka som virtuell mobiloperatör i deras nät.

Avtalet innebär att Loxytel kommer att kunna leverera alla typer av mobila abonnemang, även för mobilt bredband och 4g.

Vi är stolta över att få möjligheten att använda Telias nät, det är inte så många operatörer som fått den möjligheten och det visar att Telia tror på oss, säger Daniel Wilson, vd för Loxytel.

Något färdigt datum för när de nya tjänsterna kommer att lanseras finns ännu inte.

– Nej, avtalet är så nytt ännu. Nu kommer en period av integrationsarbete för att få allt att fungera med vår egen plattform, säger Daniel Wilson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.