Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Loxytel köper Mobot

Försäljning Under 2013 började Loxytel, cti-företaget Loxysofts dotterbolag, att leta efter en ip-centrexplattform för att komplettera sitt erbjudande till kunderna. Men istället för upphandling köpte man företaget Mobot.

Callcenterföretaget Loxysoft köper upp Mobot. Eller rättare sagt är det deras dotterbolag tillika telefonioperatör med det snarlika namnet Loxytel som köper Mobot. Anledningen till köpet är att  Loxysoft under 2013 påbörjade en upphandling av en ip-centrexplattform till företaget för att kunna bredda och komplettera sitt erbjudande samt att bli mindre beroende av externa leverantörer.

Flera alternativ

Tobias Sjölander, vd på företaget, berättar att man utvärderade plattformar från Broadsoft, Telepo och Centile.

– Under upphandlingen valde vi Broadsoft för kommande satsning och med lite tur så sprang vi på företaget Mobot som i sitt bolag hade kunder och en fin plattform från Broadsoft.

Affären blev klar i början av året och med följer Mobots anställda som redan flyttat in till Loxysofts kontor i Sollentuna. Att man dessutom får med referenskunder som Svensk Bilprovning, var så klart också ett plus, menar Tobias Sjölander.

Blir mer komplett

Satsningen på att bli bredare är helhjärtad. Sedan två år tillbaka är bolaget uppdelat i två, Loxysoft som fokuserar på cti och callcenterapplikationer samt operatören Loxytel och nu även ska leverera telefoni till kunderna.

Med dessa åtgärderna är nu förhoppningen att bli en mer ”komplett” partner till svenska företagskunder som paketerar telefoni, konaktcenter, crm och även processstyrning..

– Med satsningen ska vi kunna positionera oss som en bra partner för callcenters samt även för företagskunder där behovet är kommunikation som tjänst.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter