LTU går från utlagd drift till KST

Luleå tekniska universitet byter egen växel mot kommunikation som tjänst – men leverantören blir den samma som tidigare.

Sveriges nordligaste universitet sällar sig till skaran offentliga institutioner som väljer att helt köpa telefoniplattformen som tjänst. Luleå tekniska universitet har tecknat ett tre-årigt avtal med TDC, som kan förlängas med ytterligare två om universitetet så vill.

– Det här gör att vi i ännu högre grad kan fokusera på det vi är bäst på, nämligen utbildning och forskning i världsklass, säger it-chefen Anders Nordin.

TDC är en välkänd leverantör för LTU, de har under flera år skött driften av universitetets nuvarande telefonilösning som nu byts ut. Produktleverantörer för den nya plattformen är Alcatel-Lucent och Trio.

– Vi får en modern plattform för fortsatt utveckling av vår kommunikationsmiljö mot ökad mobilitet och nya samverkanstjänster internt och externt, berättar Anders Nordin.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.