Lugn och ro hemma

Allt fler vill jobba hemifrån en dag i veckan. En Temo-undersökning som Telia låtit göra, visar att åtta av tio stockholmare tror att fler kommer att jobba mer hemifrån under de närmaste åren. Ökad arbetsro och effektivitet är enligt stockholmarna det bästa med att jobba hemifrån.

Temo-undersökningen, som har genomförts bland drygt 500 personer i Stockholms län, visar att viljan att jobba hemifrån är stor både bland kvinnor och män, yngre och äldre. Åtta av tio stockholmare säger att de skulle vilja jobba hemifrån.

– Fler företag borde ge sina medarbetare chansen att jobba mer flexibelt. Det finns idag många enkla tjänster, bredband och trådlösa nätverk som ger valfriheten att jobba där man vill. Ett flexibelt arbetssätt är smart och effektivt både för den enskilde medarbetaren och för företaget som helhet, säger Bodil Prising, affärsansvarig för mobila företagstjänster på TeliaSonera Sverige.

Ökad arbetsro är enligt stockholmarna det bästa med att jobba hemifrån. Andra fördelar som stockholmarna ser med att jobba hemifrån är att det sparar tid, ökar flexibiliteten, kort sagt att det är lättare att få ihop ”livspusslet” med barn, familj, hem och fritid.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.