Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Luleåföretaget Netrounds vinner miljonaffär i Japan

Branschen Japanska Rakuten satsar på att bygga världens första mjukvarubaserade oh helautomatiserade mobilnät – och som partner har de valt svenska Netrounds.
– Vår överlägset största affär, säger vd:n Mats Nordlund.

Luleåföretaget Netrounds vinner miljonaffär i Japan

En rekordaffär som innebär att luleåbaserade Netrounds närapå dubblerar sin omsättning. Japanska Rakuten, en onlinejätte motsvarande Amazon, valde att satsa på Netrounds som en del i sin strategi för att bygga ett nät för 5g.
– Vi har kämpat enormt hårt för detta och det är en otroligt stor framgång fö Netrounds, säger Mats Nordlund, vd för företaget.

Och affären kan bli en dörröppnare. Rakuten är pionjärer och blir bland de första att använda mjukvara istället för specialbyggd hårdvara för att bygga de nätverksfunktioner som krävs i ett mobilnät. Och att det svenska företaget upphandlas är enligt Nordlund ett bevis på att de ligger långt fram.

Netrounds mjukvara i nätverket ska automatiskt att mäta kvaliteten för att säkerställa att att kunderna får vad de betalar för. Därtill kommer flera processer att kunna automatiseras.
Och affären, med den exponering den innebär, gör att mjukvaruföretaget nu tittar på att utöka.
– Ambitionen är att anställa ytterligare ett tiotal personer under det kommande året. Vi letar flera duktiga medarbetare, säger Mats Nordlund.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter