Lumia 610 når Sverige

Nokias billigaste Lumia-modell med Windows Phone kommer nu till Sverige, laddad med sociala funktioner och med siktet inställt på unga användare.

Lumia 610 når Sverige

De sociala funktionerna i Lumia 610 är de som lyfts fram allra mest när Nokia lanserar sin nya smartphone i Sverige. Målgruppen är de unga användarna som förhoppningsvis ska kunna sätta fart på användningen av Windows Phone som plattform.

Själva telefonen har en 3,7-tumsskärm på 480 x 800 bildpunkter. Telefonen drivs av en enkelkärnig snapdragonprocessor på 800 megahertz samt 256 megabyte ram, vilka är två av de sakerna som gör denna telefon billigare än storebror Lumia 710. I övrigt finns åtta gigabyte internlagring, en kamera på fem megapixlar och dubbla mikrofoner för brusreducering. På anslutningssidan är det hsdpa, 802.11n-wifi och bluetooth 2.1 som gäller.

Fokus på det sociala

Samlingstjänsten Socialhub ger direkt åtkomst till all kommunikation samt en rad sociala nätverk på samma plats, liksom möjligheten att ansluta till Xbox Live. Dokument hanteras med den inbyggda Office-appen som också kopplar mot molnet via Skydrive.

Telefonen kommer också med Nokia-tjänsterna Maps, Navigation, Transport och Nokia Music.

Försäljningsstart är satt till 24 maj till ett rekommenderat utpris på 2290 kronor inklusive moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.