Lunds universitet handlar för miljoner

Lunds universitet byter sitt gamla nät mot ett nytt kraftfullt nät som klarar de senaste krävande ip-tjänsterna. Nätet kommer efter ombyggnaden att vara mellan 10 och 100 gånger snabbare än det nuvarande nätet. Universitet har i en avropsförfrågan valt Fiberdata som leverantör av Extreme Networks utrustning till universitetets nya gigabit ethernet-baserade nät.

Det nya nätet kommer att täcka universitetets alla institutioner och verksamheter som innefattar 6 000 anställda och 41 000 studenter som dagligen använder datanätet i sitt arbete och sina studier, både internt inom universitetet och externt.

– En ökad trafik i vårt nät gjorde att behovet av ett nytt nät var ofrånkomligt. Det nya nätet måste tillhandahålla nya funktioner, bland annat trafikprioritering och mycket hög tillgänglighet, säger Arne Sundström, it-chef, Lunds Universitet.

Utöver produktordern får Fiberdata ett serviceavtal som till att börja med löper över tre år och innefattar tekniktjänster för det nya nätet. Avropsavtalet gör det också möjligt för universitetet att köpa in mer produkter och tjänster från Fiberdata under avtalstiden. Initialt är ordern värt 20 miljoner. Det nya nätet beräknas stå klart för drift sommaren 2006.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.