Lyckat fjärde kvartal för Motorola

Telekomkoncernen Motorola är på uppgång igen. Det visar deras rapport från det fjärde kvartalet för 2004. Bland annat har de ökat sin försäljning av mobiltelefoner.

Motorola sålde 31,8 miljoner telefoner under det fjärde kvartalet jämfört med 23,3 miljoner det föregående kvartalet. Försäljningen steg från 6,94 miljarder dollar till 8,84 miljarder vilket var mer än analytikerna hade förutspått. Sammantaget för hela 2004 sålde Motorola 104 miljoner enheter, varav 3 miljoner utgjordes av 3g-mobiler.

Enligt rapporten hade de ökat sin marknadsandel med 3 procentenheter till 16,6 procent under det fjärde kvartalet. I dagsläget innehar Motorola en andra plats på marknaden och har en god marginal, på 5 procentenheter, till Samsung på tredjeplatsen enligt egna beräkningar. Under 2005 räknar Motorola med att kunna öka sin marknadsandel ytterligare vad gäller telefoner.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.