Lync för Iphone ute nu

Apple-användarna fick vänta några dagar mer än de som har telefoner med Windows Phone eller Android, men nu finns Lync för Iphone på Appstore.

Lync för Iphone ute nu

Lyncanvändarna har länge väntat på en klient för att kunna få tillgång till kommunikationstjänsterna även i mobilen. I förra veckan kom de första versionerna av Microsoft Lync 2010 för Android och Windows Phone 7. Nu finns även första versionen för Iphone klar för nerladdning. Precis som utgåvorna för de konkurrerande operativsystemen är appen gratis att installera, men förutsättningen för att du ska ha någon användning av den är så klart att du redan har ett Lync-konto på antingen företagets egen server eller via Microsofts molntjänst Office 365.

Förutom kontaktlistan med närvarustatus, som du kan se på bilden här bredvid, bjuder Lync för Iphone bland annat på chatt, enkel hantering av konferenssamtal och möjlighet att ringa eller bli uppringd via användarnamnet i Lync.

Det går däremot inte att ringa Lync-samtal via mobildata eller wifi, något som premiäranvändare inte var sena att kommentera.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.