Integration på gång mellan Lync och Yammer

UC Mer integration mellan Microsofts båda produkter Lync och Yammer är på gång.

Integration på gång mellan Lync och Yammer

Yammer är ett socialt nätverk för företag som kan liknas med en företagsinternt Facebook, med tilläggen att det går att dela dokument samt att det finns ett internt ad och precense för medlemmarna i Yammer.

På en konferens i december avslöjade Lync-teamet i Sverige att en integration är på gång mellan Yammer och Lync. Det som i första hand nämndes var integration för de båda produkternas precense.

– Yammer och Lync är två starka produkter och varumärken, och kommer så förbli för överskådlig framtid – däremot kan jag med glädje meddela att de kommer integreras närmare när vi går framåt, säger Emelie Ekblad, produkt manager för Lync, Yammer och Sharpoint – det som Microsoft börjat kalla Enterprise social.

Mer vill man inte säga, Telekom idag har sökt Microsoft som just nu inte vill lämna någon mer kommentar.

Microsoft köpte Yammer i juni 2012. Lösningen har ungefär 200 000 företagskunder världen över, varav några är riktigt stora namn som DHL, Shell och Capgemeni.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.