Magnus Aschan: Här är mitt hemmakontor

kontoret Journalisten och företagaren Magnus Aschan tillbringar mycket tid i hemmakontoret och deltar ofta i videomöten.

Magnus Aschan: Här är mitt hemmakontor

Magnus Aschan bor på Värmdö och driver företaget Teknikministeriet, som är experter på teknik och digital media. Han är verksam som innehållsproducent, journalist, moderator och föreläsare.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Vilka produkter använder du för att jobba hemifrån?

– Bildskärmen är en böjd 34-tummare från Samsung som jag satt på en bildskärmsarm för att kunna anpassa höjd och vinkel. Jag gillar att en enda usb c-kontakt kopplar in allt och laddar datorn samtidigt. Tangentbordet har jag byggt ihop själv på en Keychron Q2-barebone och Glorious Panda-switchar. Musen är från Steelseries och ett par Audio pro Addon one står för ljudet. Som de flesta andra har jag mycket videomöten och en Logitech Streamcam och en Thronmax MDrill One Pro ser till att både bild och ljud blir riktigt krispigt. Om jag föreläser eller håller en workshop digitalt och vill ha extra bra bild kopplar jag in en Sony A7III som webbkamera.

– Som dator använder jag mest en MacBook Pro M1 i jobbet, men har även en bärbar HP som arbetshäst vid videoredigering och annat (spel).

Vilka tjänster använder du för att jobba hemifrån?

– Teknikministeriet lägger strategier och producerar mängder av olika typer av marknadsföring och media för it- och teknikbolag, så det är många olika tjänster som används. Ska jag välja de två viktigaste blir det antagligen TickTick, ett att-göra-verktyg på steroider som hjälper mig att hålla mig superstrukturerad, och Ulysses, ett minimalistiskt textredigeringsverktyg för Mac och IOS.

Om du skulle förbättra något i ditt hemmakontor, vad skulle det vara?

– Jag är väldigt nöjd med mitt hemmakontor överlag, men är det något jag skulle förbättra så är det stolen. Idag jag en Ikea Gruppspel men skulle vilja ha något som är ännu mer ergonomiskt.

Hur mycket jobbar du hemifrån?

– I regel jobbar jag hemifrån 2-3 dagar i veckan, beroende på hur mitt uppdrag ser ut.

Dina bästa tips för att få jobbet hemifrån att bli så bra som möjligt?

– Se till att lägga tid på saker som skärm och tangentbord. Det är så viktigt att det känns trevligt och, såklart, produktivt att sitta hemma och jobba. Boa in dig i ditt hemmakontor – och se till att byta om, myskläderna åker på först när arbetsdagen är slut.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.