Malmö Live bygger eget mobilnät

Mobilt Den nya evenemangsanläggningen Malmö Live kommer att få ett mobilt inomhusnät där operatörerna kan ansluta sig. Projektet innebär ett genombrott för Ibwaves teknik och expertis i Norden.

Malmö Live bygger eget mobilnät

Malmö Live beräknas stå färdigt under sommaren 2015. Det är en ny arena för konsert, kongress och hotell i centrala Malmö.

Projektet för att säkra inomhustäckningen i anläggningen leds av teknikkonsultbolaget We Consulting och samlar de stora mobiloperatörerna, Skanska, Malmö Stad, Malmö Symfoniorkester och Nordic Choice Hotels Clarion att samarbeta. Resultatet ska bli ett nytt gemensamt system av inomhusantenner för operatörerna i Malmö Live.

We Consulting använder en ny mjukvara från Ibwave för att planera och designa inomhusmobilnätet.

– Kombinationen av våra erfarna experter och modern mjukvara, gör att vi enklare kan förändra och utveckla designen, säger Patrik Olsson, business operation manager på We Consulting.

Erik Nilsson, Ibwaves försäljningschef i norra Europa, ser samarbetet som ett viktigt startskott för den nordiska marknaden:

– Det är en spännande utveckling att operatörer samarbetar alltmer för att möta efterfrågan på inomhustäckning och så kallad small cell-täckning.

We Consulting startades 2013 och har enligt egna uppgifter redan vuxit till 110 anställda.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.