Malmö universitet drar igång IoT-utbildning nästa år

IoT Hög efterfrågan på kompetens inom internet of things gör att Malmö universitet drar igång ett masterprogram med start hösten 2023.

Malmö universitet drar igång IoT-utbildning nästa år

Hösten 2023 öppnar Malmö universitet möjligheten att gå en masterutbildning med internet of things (IoT) som huvudämne. Programmet sträcker sig över två år och arrangeras av institutionen för datavetenskap och medieteknik vid fakulteten för teknik och samhälle, men det finns även koppling till universitetets eget forskningscenter Internet of things and people (IoTaP).

Enligt Malmö universitet finns det ingen motsvarande utbildning någonstans i Sverige i dagsläget och man konstaterar att IoT är en snabbt växande industri i hela världen.

”Efterfrågan ökar dramatiskt”

– Efterfrågan på personer med teknisk kompetens inom området förväntas öka dramatiskt. För att stärka Sveriges position inom IoT är det av grundläggande betydelse att ge studenterna relevanta kunskaper och färdigheter i ämnet. Programmet innefattar därför både tekniska aspekter, mänskliga faktorer, innovation och affärsmodeller, säger programkoordinator Romina Spalazzese vid Malmö universitet.

Universitetet har samarbetat med olika företag under utformningen av utbildningen och studenterna kommer att ha nära kontakt med dessa företag, bland annat i form av gästföreläsningar och genomföranden av examensarbeten.

Sista ansökningsdag till utbildningen, som omfattar 120 poäng, är den 16 januari 2023. Masterprogrammet är relevant för den som redan har en kandidatexamen i exempelvis datavetenskap, telekommunikation eller datateknik.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.