Många molnprojekt stoppas under pandemin

Hållbarhet En undersökning från IDC visar att färre molnprojekt genomförs under pandemin. Hållbarhetsskäl anges som en viktig faktor. Men det finns också de som har ökat takten i omställningen.

Många molnprojekt stoppas under pandemin

Dell Technologies som hjälper företag med digitalisering har beställt undersökningen av IDC. Man har gått igenom hur de nordiska moln-projekten har påverkats av Corona-pandemin.

Resultaten visar att 15 procent av projekten har stoppats.

– Det har varit en fantastisk utveckling inom molntjänster under de senaste åren och de har även spelat en viktig roll när pandemin kom, genom att underlätta exempelvis distansarbete. Samtidigt så har covid-19 skapat en ökad osäkerhet och förändrat mycket i vår vardag och det är inte orimligt att tro att vissa av dessa förändringar också blir permanenta efter covid-19, säger Mathias Gyulai, customer sales engineer, på Dell i ett pressmeddelande.

De som svarat i undersökningen anger att ett skäl är att hållbarhetsfrågorna blivit viktigare under pandemin. Här menar man till exempel energiförbrukning och koldioxidutsläpp.

Som alltid gör företag dock olika val. En del av företagen i studien har istället ökat takten i sitt arbete med en förflyttning till molnet.

15 procent anger att med ”mer geografiskt spridda organisationer och nya sätt att arbeta ser många ett ökat behov” av att satsa på molnlösningar, där man både väljer publika, privata och hybridlösningar.

– Det är få som vågar stå stilla när världen snabbt förändras. De organisationer som ökat sina molnsatsningar känner sig troligen trygga i att molnsatsningarna kommer nå de hållbarhetsförväntningar som många tror kommer öka i pandemins kölvatten, säger Mathias Gyulai.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.