Många sms-ovanor

Två av tre läser sin partners sms, nästan nio av tio har flörtat via sms och sex procent tycker det är okej att göra slut genom att sms:a. Det visar en ny undersökning från Halebop om svenskarnas sms-relationer.

Försöker du dölja något i din mobil? Om du har en partner kan du räkna med att du inte lyckats. 64 procent läser nämligen sin partners sms, enligt undersökningen där 685 personer tillfrågats. Fyra av tio anger att det oftast beror på ren nyfikenhet, men en fjärdedel anger också svartsjuka eller att de bara vill hålla koll, som skäl.

Vill man inte ha sina sms eller mms lästa är det bäst att ta med mobilen in på toaletten. Det är nämligen när partnern är på toaletten eller i duschen som 47 procent kastar sig över sin partners mobil. Resterande passar bland annat på när partnern sover eller har glömt ta med sig telefonen. Det är framför allt efter krogbesök som man vill titta i partnerns mobil, 63 procent, medan bara fyra procent läser efter att partnern varit på konferens.

– SMS är idag, särskilt för unga, ett av de vanligaste sätten att hålla kontakt med vänner och bekanta. Det är lätt och billigt att använda och det har förändrat sättet vi kommunicerar med varandra på. SMS är t ex det klart vanligaste sättet att ta en första kontakt med någon vars nummer man fått, 85 procent skickar då ett sms medan 14 procent ringer, säger Tobias Lennér, chef på Halebop.

SMS-flörtande hett

86 procent av de svarande i undersökningen har flörtat via sms. Att göra slut genom att SMS:a är inte lika vanligt. 14 procent har gjort slut på detta sätt men endast sex procent tycker att det är ett okej sätt att göra slut på. Fyra av tio i Halebops undersökning har haft sms-sex. Av dessa har 44 procent haft det med sin partner och 14 procent med älskaren/älskarinnan. Sju procent säger sig ha haft det med en okänd person, vilket kan höra samman med att 83 procent anger att de minst en gång skickat sms eller mms till fel person.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.