Många vill betala för mobil-tv

Ett pilottest av mobil-tv i Helsingfors visar att 41 procent av testdeltagarna är villiga att köpa tjänsten i framtiden. De flesta var mest intresserade av att titta på välkända program från de finska kanalerna, men internationella nyhets- och sportkanaler var också populära.

Testresultatet visar att nästan hälften är beredda att betala för tv i mobilen och att de flesta tycker att en fast månadsavgift på tio euro är ett rimligt pris för tjänsten. Deltagarna tittade mest på program från inhemska kanaler, följt av sport- och nyhetskanaler. På tredje plats kom enskilda sportevenemang som ishockey-VM och Champions League-matcher.

Bakom testet, som pågått mellan mars och juni i år, står operatörerna och tv-bolagen Teliasonera Finland, Nokia, Digita, Elisa, MTV, Channel Four Finland och YLE. 500 användare har haft tillgång till mobil-tv via Nokias smartphone 7710 och standarden dvb-h. För det har de betalat 4,90 euro per månad.

Under testperioden tittade den genomsnittlige deltagaren på mobil-tv i 20 minuter per dag, gärna på bussen. Användarvänlighet, funktionalitet och program som är lämpliga för korta tv-sändningar var mest efterfrågat av användarna. De tyckte också att det var viktigt att mobilens övriga funktioner inte stördes av applikationen för mobil-tv.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.