Många vinster för appar i transportsektorn

Mobilitet Genom att använda mobila applikationer finns det stor besparings- och effektivitetspotential för transportsektorn, visar en undersökning bland it-chefer på transportföretag.

Det är app-företaget Feedhenry och undersökningsföretaget VDC som gjort undersökningen om användandet av mobila appar i transportföretag. Den visar att appar för både internt och extern bruk har fått fäste i branschen.

37 procent av it-beslutsfattarna i transportsektorn menar att den största nyttan med användandet av mobila appar är den minskade driftskostnaden. Följt efter det kommer en ökande produktivitet, 33 procent, medan 30 procent anser att företaget numera har möjlighet att ha en mer exakt realtids-spårning av sina lastbilar. Men it-cheferna tror också att externa appar innebär en konkurrenskraftig differentiering mot sina konkurrenter.

Majoriteten av de 318 tillfrågade företagen inom transportsektorn har en långsiktigt strategi att integrera mobil teknik i sin verksamhet, om de inte redan har gjort det.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.