Telefoni-entreprenören lägger i ny växel – här är Marc Hillanders nya jobb

branschen Ska hjälpa företag att skydda sina dyrbara varumärken i sin nya yrkesroll.

Telefoni-entreprenören lägger i ny växel – här är Marc Hillanders nya jobb

Marc Hillander har ofta synts i Telekom idags spalter i sina tidigare roller på Office Depot och Staples Connect. Nu lämnar han telekomvärlden bakom sig och blir global affärschef på DH Anticounterfeit som har utvecklat mjukvara som hjälper företag att skydda sina varumärken.

– Jag är anställd som global business manager vilket innebär att jag ska utveckla och driva globala affärer framöver. Vi ska expandera globalt och attrahera nya kunder både i Europa och i USA, säger Marc Hillander.

– Det finns ett växande behov bland välkända företag inom branscher som konsumentelektronik, fordonsindustri, medicinteknik och klädtillverkning att skydda sig mot förfalskningar och ip-intrång (intellectual property, reds anm). Tre procent av all handel i världen utgörs av förfalskade varor.

– Vi har under 15 års tid erbjudit mjukvara för varumärkesskydd och lanserade en ny digital plattform, ”dh|a origo”, i fjol. Vår plattform används för att stödja brand protection-team i deras dagliga arbete med allt från ärendehantering, samarbete, kommunikation, identifikation till analys och uppföljning.

Vad tar du med dig från tidigare roller i telekombranschen?

– Det jag främst tar med mig är hur SaaS-lösningar lanseras, marknadsförs och implementeras. Det finns många likheter med mitt tidigare arbete. Legal-tech är ett nytt spännande område med en stor utvecklingspotential. Vi är även i en uppskalnings- och expansionsfas, vilket jag jobbat med tidigare och förstår vilka utmaningar och möjligheter vi står inför.

Är företag inom telekombranschen bra på att skydda sina varumärken eller är det något man kan bli bättre på?

– Företag lägger stora summor på att bygga sitt varumärke. Att skydda sitt varumärke mot förfalskningar har en direkt påverkan på företagens vinst, investeringar, rykte, men också konsumentens hälsa och säkerhet. Varumärket är oerhört viktigt inom telekombranschen och därför också utsatt för potentiella förfalskare som vill tjäna enkla pengar på att utnyttja företag med gott anseende och status.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.