Marknaden för uc och collaboration förutspås tokväxa

Collaboration Molnbaserade distributionsmodeller och byod är några trender som driver på tillväxten. Det visar en undersökning som Kable gjort, som också visar att marknaden domineras av ett fåtal aktörer.

Enligt undersökningen var den globala marknaden för olika kommunikations- och samarbetslösningar värd 25,1 miljarder dollar i slutet av 2013. Kable räknar med en årlig tillväxt på 14,8 procent, vilket innebär att marknade fördubblats till 50,1 miljarder dollar när vi bläddrat fram 2018 i kalendern. Omvälvande trender som byod och lösningar som krävs för dessa gör att organisationer väntas lägga ytterligare resurser på uc- och collaborationlösningar, eftersom företagen allt mer går mot agila mobilitetsbaserade kommunikationslösningar.
– Den senaste utvecklingen inom unified communications, såsom webrtc utökar realtids-uc bortom företaget, säger Renjitha Balkrishan, analytiker på Kable och tillägger att  frågor som rör säkerhet och den höga kapitalinvesteringen för lösningarna förblir det största hindret för den exponentiella tillväxten av denna marknad.
Cisco dominerar
Etablerade leverantörer som Cisco, Unify, Avaya, Microsoft, och Polycom har alla lyckats säkra ett starkt fotfäste på marknaden. Kables analys av leverantörernas marknadsandelar visar att de tio största leverantörerna stod för merparten (67 procent) av marknadsandelen 2013.

vcsPRAsset_2895095_60843_2b38ac82-c4da-4685-8d93-851d946ca251_0

Av de tio största leverantörerna, har Cisco dessutom ett betydande försprång gentemot sina konkurrenter och fortsätter att ha en dominerande ställning på marknaden, enligt Kable mycket tack vare sin starka bas av samarbetspartners.

Renjitha Balkrishan tillägger:
– Marknaden är dessutom successivt på väg mot konsolidering när renodlade och nya kommunikationsleverantörer köps upp av redan etablerade leverantörer,  samt av andra stora leverantörer som funderar på att gå in på denna marknad.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.